Elektrische Sloten

  Een elektrisch slot is het sluitingsmechanisme dat in de deur zit. Dit wordt in de meeste gevallen aangedreven door een cilinder met knop of sleutel en een deurkruk. Een slot heeft een dagschoot en een nachtschoot. De dagschoot is schuin afgekant en wordt even ingedrukt wanneer de deur dichtslaat, om vervolgens weer uit te veren. Door de klink naar beneden te bewegen, wordt de dagschoot ingetrokken en kan de deur weer geopend worden. De nachtschoot is rechthoekig van vorm en wordt naar binnen en naar buiten bewogen door de cilinder te bedienen. Wanneer de nachtschoot uit is, kan de deur niet met deurklink geopend worden.

  Bij een elektrisch slot, wordt het slot niet alleen aangedreven door een deurklink en een cilinder, maar kan deze ook – op afstand – bediend worden, doordat er een elektrisch mechanisme in geïnstalleerd is.

  Er zijn twee soorten elektrische sloten: de motorsloten en de solenoid-sloten.

   

  Motorsloten*

  Het motorslot wordt door middel van een motor geopend, waarbij de nachtschoot wordt ingetrokken en de dagschoot vrijgegeven. Bij het sluiten van de deur wordt het slot mechanisch vergrendeld op zowel de dag- als de nachtschoot. Ook beschikt het slot over een wel heel nuttige zelfcorrigerende werking bij manipulatie. De nachtschoot zal altijd eerst ingetrokken worden en pas uitgeschoven worden als de deur in de sponning valt. Vergrendeling is hiermee gegarandeerd.

  Toepassingsvoorbeeld:

  • Voor optimaal gebruiksgemak ontstaat in combinatie met een deurautomaat een ‘hands-free’ deur
  • De push en pull-functie stelt gebruikers in staat om de deur te openen zonder krukbediening.
  • De dag-nacht functie maakt het mogelijk meerdere deuren gelijktijdig en centraal aan te sturen

  Solenoidsloten*
  Bij solenoidsloten wordt de krukbediening vrijgegeven door middel van een spoel (solenoid). De opening van het slot blijft echter manueel, op handkracht. De sloten kunnen elektrisch aangestuurd worden door een toegangscontrolesysteem of een afstandsbedieningssysteem, zoals een tijdbesturing, toetsentableau of drukknop.

   

  Beide oplossingen voor deurvergrendeling zijn met name geschikt voor toepassing in combinatie met externe systemen.

   

  *Bron: Assa Abloy

   

  door-handle-key-279810.jpg
  Think Open - Koppelstraat 17 - 7391AK Twello - info@think-open.nl - 0571-234567