Producten

  Deurautomaten

  Wanneer uw deur voorzien is van een elektrisch slot of een elektrische sluitplaat, is er nog altijd iemand nodig die de deur open moet duwen. Wanneer dit niet gewenst is, bijvoorbeeld in rolstoelvriendelijke situaties, dan biedt een deurautomaat uitkomst. Een deurautomaat zorgt er voor de deur ook voor u geopend en gesloten wordt. 

  Elektrische Sluitplaat

  Een sluitplaat is het deel van het slot dat in het kozijn zit. Hierin zitten één of twee uitsparingen. In één van de twee valt de dagschoot, in de andere de nachtschoot. Een gewone sluitplaat is eenvoudig en kan maar één ding: de deur vasthouden. Een elektrische sluitplaat kan echter ook een deur weer 'loslaten'. De dagschoot valt in de sluitplaat als de deur in de sponning valt. Wanneer de elektrische sluitplaat een signaaltje krijgt, kan deze zich terugtrekken en wordt de dagschoot weer losgelaten.

  Elektrische Sloten

  Een elektrisch slot is het sluitingsmechanisme dat in de deur zit. Dit wordt in de meeste gevallen aangedreven door een cilinder met knop of sleutel en een deurkruk. Een slot heeft een dagschoot en een nachtschoot. De dagschoot is schuin afgekant en wordt even ingedrukt wanneer de deur dichtslaat, om vervolgens weer uit te veren. Door de klink naar beneden te bewegen, wordt de dagschoot ingetrokken en kan de deur weer geopend worden. De nachtschoot is rechthoekig van vorm en wordt naar binnen en naar buiten bewogen door de cilinder te bedienen. Wanneer de nachtschoot uit is, kan de deur niet met deurklink geopend worden.

  Bij een elektrisch slot, wordt het slot niet alleen aangedreven door een deurklink en een cilinder, maar kan deze ook – op afstand – bediend worden, doordat er een elektrisch mechanisme in geïnstalleerd is.

  Er zijn twee soorten elektrische sloten: de motorsloten en de solenoid-sloten.

  access-chrome-contemporary-965878.jpg
  Think Open - Koppelstraat 17 - 7391AK Twello - info@think-open.nl - 0571-234567